Przepisy Herbalife: Chlebek Bananowy
Z Protein Bake Mix masz nieskończone możliwości. Niezależnie od tego, czy naszła Cię ochota na słodką, czy słoną przekąskę, mamy coś dla Ciebie. Spróbuj tego pysznego chlebka bananowego!
Czas przygotowania: 10
Czas gotowania w minutach: 15
SKŁADNIKI
- 96 g (4 porcje) Protein Bake Mix Herbalife Nutrition
- 104 g (4 porcje) F1 Herbalife Nutrition o smaku bananowym
- 140 ml mleka półtłustego
- 100 g masła roślinnego o obniżonej zawartości tłuszczu
- 1 banan (95 g)
- 1 jajko
- 2 łyżki cukru kokosowego
PRZYGOTUJ TAKŻE
- Silikonową formę do pieczenia chleba (na 500 g ciasta) z powłoką zapobiegającą przywieraniu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Rozgrzej piekarnik do 150°C. W dużej misce wymieszaj Protein Bake Mix, F1 o smaku bananowym, mleko i masło roślinne. Przekrój banana na pół, pokrój jedną połówkę na cienkie plasterki, odstaw. Rozgnieć drugą połówkę na purée i dodaj do miski.
- Dosyp cukier kokosowy i dokładnie wymieszaj. Przełóż masę do przygotowanej formy, wygładź powierzchnię szpatułką. Na wierzchu rozłóż plasterki banana. Piecz przez 45-55 minut, aż wierzch się zarumieni. Sprawdź patyczkiem, czy chlebek się upiekł. Podawaj.
SKŁADNIKI ODŻYWCZE (1 porcja)
Energia (kcal) | Tłuszcze (g) | Węglowodany (g) | Błonnik (g) | Białko (g) |
183 |
8.2 |
15.2 |
3.2 |
11.5 |
Tłuszcze nasycone (g): 2,3
Cukry (g): 11,0
Sól (g): 0,7
*Nasz produkt zapewnia pełne korzyści odżywcze opisane na etykiecie tylko wtedy, gdy jest przygotowany zgodnie z instrukcją podaną na tej etykiecie. Pamiętaj, że użycie produktu Herbalife Nutrition w przepisie wymagającym podgrzania może spowodować obniżenie zawartości niektórych witamin w gotowym daniu w porównaniu z wartościami na etykiecie.